زمان آماده سازی بستنی: ۹۰ دقیقه
مواد لازم برای ۵ نفر
برگ نعنا تازه: ۳ لیوان دسته دار فرانسوی
شیر پر چرب: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
خامه ساده: ۲ لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: ۲/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
شکلات شیرین یا تلخ: یک بسته ۱۷۰ گرمی (یا شکلات چیپسی)
زرده تخم مرغ: ۶ عدد
طرز تهیه
مرحله اول: نعنا، شیر و خامه را روی حرارت بگذارید
در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی نعنایی ابتدا چند شاخه نعنا را پاک کنید و برگ های تازه و جوان آن را بشویید. اجازه دهید برگ های نعنا کاملا خشک شوند. در یک ظرف مناسب، برگ های آب کشیده نعنا را با نصف خامه (۱ لیوان دسته دار فرانسوی) به همراه شیر بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از گرم شدن و ایجاد حباب در کنار ظرف، حرارت را متوقف کنید و ظرف را از روی شعله بردارید.
مرحله دوم: قبل از جوشیدن مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید
۳۰ دقیقه صبر کنید تا مواد حرارت خود را از دست بدهند و کمی سرد شوند. در این مدت، در ظرف را ببندید. سپس در ظرف را باز کنید و دوباره آن را روی حرارت قرار دهید. باز هم قبل از جوشیدن و بخار کردن مواد داخل ظرف، حرارت را قطع کنید.
مرحله سوم: مایه به دست آمده را از صافی رد کنید و عصاره نعنا را بگیرید
اجازه دهید مخلوط داخل قابلمه از حرارت بیفتد و سرد شود. روی یک ظرف، صافی بگذارید و مایه را از آن بگذرانید. نعناها را با دست یا پشت قاشق فشار دهید تا آب آن کاملا گرفته و عصاره نعنا خارج شود.

مرحله چهارم: نصف خامه را در ظرف دیگر و روی تکه های یخ بگذارید
در یک کاسه دیگر بقیه خامه (۱لیوان دسته دار فرانسوی) بریزید. بهتر است کاسه ای را که انتخاب می کنید، از جنس فلزی باشد تا دما به راحتی از آن عبور کند. یک کاسه بزرگ تر را پر از تکه های کوچک یخ کنید. کف کاسه ای که خامه را در آن ریخته اید، در ظرف یخ بذارید تا سرما را کاملا جذب کند.
مرحله پنجم: نمک و شکر را اضافه کنید و مواد را حرارت دهید
شیر، خامه و عصاره نعنا را که از صافی عبور داده اید، دوباره به ظرفی که آن را حرارت داده اید، برگردانید. به مواد داخل قابلمه، نمک و شکر را اضافه کنید. دوباره ظرف را روی شعله متوسط بگذارید و آن را به هم بزنید تا شکر و نمک در مایع، حل شوند. قبل از جوشیدن و بعد این که بخار ظرف بلند شد، حرارت را متوقف کنید و از روی شعله بردارید.
مرحله ششم: زرده تخم مرغ را کاملا بزنید
در یک ظرف جداگانه، زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. زرده تخم مرغ را کاملا بزنید تا یکدست شود. سپس آن را به آرامی به قابلمه ای که در آن مخلوط شیر، شکر، خامه و عصاره نعنا دارید، اضافه کنید. مواد را دوباره هم بزنید تا تخم مرغ در آن حل شود.
مرحله هفتم: مواد بستنی را دوباره حرارت دهید تا کمی غلیظ شود
قابلمه را دوباره روی شعله گاز قرار دهید. شعله را روی حالت ملایم تنظیم کنید. شروع به هم زدن و مخلوط کردن مواد کنید تا وقتی که کمی قوام پیدا کند و از حالت کاملا مایع دربیاید. حدود ۱۰ دقیقه بعد از حرارت دادن، مایع کمی غلیظ می شود.
مرحله هشتم: بقیه خامه را به ظرف اضافه کنید
قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید ۴ تا ۵ دقیقه از دما بیفتد. مواد را از صافی رد کنید. خامه ای را که در ظرف جداگانه و روی تکه های یخ گذاشته بودید، به موادی که از صافی رد کرده اید، اضافه کنید. مواد را به هم بزنید تا با هم کاملا مخلوط و یکدست شوند.
مرحله نهم: بستنی را در ظرف در دار بریزید و در فریزر بگذارید
مایه بستنی به دست آمده را در یک قالب یا ظرف درب دار بریزید. در ظرف را ببندید یا روی قالب را بپوشانید و در فریزر قرار دهید. بعد از ۳۰ دقیقه ظرف را بیرون بیاورید و آن را هم بزنید. بهتر است هم زدن را با دستگاه همزن به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ادامه دهید. اگر همزن نداشتید، از قاشق استفاده کنید.

مرحله دهم: بستنی را هر ۳۰ دقیقه هم بزنید
دوباره بستنی را در فریزر قرار دهید. هر ۳۰ دقیقه یک بار، مواد بستنی داخل فریزر را هم بزنید و دوباره به فریزر برگردانید. در طول ۴ ساعت، ۶ بار مواد را به هم بزنید. با این کار، بافت بستنی پفکی می شود و هوا به آن نفوذ پیدا می کند.
مرحله یازدهم: شکلات را روی بستنی رنده و آن را سرو کنید
شکلاتی را که داشته اید، در فریزر بگذارید تا کاملا سرد باشد و نرم نشود. بستنی را از فریزر خارج کنید. شکلات را روی بستنی رنده کنید و بستنی نعنایی را در ظرف مناسب سرو و میل کنید. می توانید از شکلات چیپسی یا تکه های کوچک شکلات هم استفاده کنید.